Satisaction

Atrivé

 
Atrivé is de Beste Werkgever van Nederland als het gaat om  persoonlijke ontwikkeling. In 2007 was Atrivé nr. 1 in het Intermediair Lerende Organisatie Onderzoek.Wat is hun geheim?

Introductie-cursussen
Junioren doorlopen een gestructureerd inwerktraject. Je draait mee in projecten.
En doet zo veel praktijkervaring op. Nadruk ligt op interne opleidingen: collega-senior adviseurs geven introductie-cursussen. Je leert zo adviesvaardigheden of commerciële vaardigheden.

Expertmeetings
Elke 2 maanden kom je met collega’s bij elkaar in expertmeetings. Hierin staan actuele thema’s centraal. Bijvoorbeeld hoe de vastgoedmarkt zich ontwikkelt. Of hoe je je commerciële vaardigheden kunt verbeteren. Soms is het wat ludieker en is er een inspirerende sessie met een onverwachte inleider.

Intervisiegroepen
Met collega’s vorm je een intervisiegroep. Hier staat je persoonlijke ontwikkeling centraal. Hoe sta je in je werk? Waarin kun je je verbeteren? Een interne coach begeleidt de intervisiegroep.

Juniorenintervisie
Speciaal voor de junioren is er juniorenintervisie. Samen met andere jonge collega’s bespreek je wat je zoal tegenkomt in het werk. Zij begrijpen je situatie. En dragen goede oplossingen aan voor dagelijkse problemen.

Mentor
De eerste jaren krijg je een eigen mentor. Deze coacht en begeleid je intensief. Bij vragen over de organisatie. Of vragen die te maken hebben met je werk.

Adviesgroepoverleg
Tijdens het adviesgroepoverleg bespreek je gezamenlijke thema’s. Ook kun je een case inbrengen. Samen met je collega’s analyseer je wat er gebeurd is.

Participatie & betrokkenheid
Atrivé heeft een sterke cultuur van participatie en betrokkenheid. Anders dan in andere organisaties schrijft de directie het strategisch plan niet alleen. Het strategisch kader overleg (een aantal senioren) stippelt de koers uit en de directie werkt het plan vervolgens uit. Dit maakt dat Atrivé uitzonderlijk betrokken medewerkers heeft. Jij kunt er daar één van zijn!
 

 

   
 
Powered by ceder plus